Ook Nadal zegt af voor tennistoernooi Rotterdam

Marin Cilic is als eerste geplaatst na de afzeggingen van Nadal en Wawrinka. Vorig jaar zegden ook veel toppers op het laatste moment af.

Rafael Nadal tijdens de finale van de Australian Open in januari.
Rafael Nadal tijdens de finale van de Australian Open in januari. Foto Thomas Peter/Reuters

Na Stanislas Wawrinka heeft opnieuw een toptennisser zich afgemeld voor het ATP-toernooi in Rotterdam van volgende week. Rafael Nadal houdt op advies van zijn dokters rust, zo meldt de organisatie van het toernooi.

Na de terugtrekking van Wawrinka (geblesseerd aan zijn knie) zou Nadal als eerste geplaatst zijn. Wawrinka staat derde op de wereldranglijst, Nadal zesde. Na de afzegging van beiden is nu de Kroaat Marin Cilic - zevende op de wereldranglijst - de hoogstgeplaatste speler. Het World Tennis Tournament, de 44e editie, wordt gehouden van 13 tot en met 19 februari en gespeeld in Ahoy.

Na een aantal mindere seizoenen komt Nadal steeds beter in vorm. In januari speelde hij de finale van de Australian Open tegen Roger Federer, die Nadal verloor. De laatste keer dat Nadal in een grand slam-finale had gestaan was in 2014 bij het toernooi van Roland Garros.

Lees ook: De koning van het tennis swingt weer

Federer kan niet

Er staat geen andere topper klaar om Nadal te vervangen, laat toernooidirecteur Richard Krajicek in een verklaring weten:

“We hebben in korte tijd contact gehad met de complete top vijf en Roger Federer, maar helaas bleken zij om uiteenlopende redenen niet beschikbaar.”

Vorig jaar had Rotterdam ook te maken met een gedevalueerd deelnemersveld. Roger Federer zegde af, omdat hij zich na de Australian Open aan zijn knie liet opereren. Ook Richard Gasquet liet verstek gaan. In de finale versloeg de Slowaak Martin Klizan de Fransman Gaël Monfils.

    • Joram Bolle