Griekenland

Bankaandelen onderuit na uitspraak Dijsselbloem

Beleggers hebben woensdagmiddag op grote schaal bankaandelen in de verkoop gedaan na uitspraken van Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. De Nederlandse minister van Financiën (PvdA) herhaalde in de Tweede Kamer zijn standpunt dat Nederland zonder betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geen financiële steun meer geeft aan Griekenland. In Amsterdam was ING de grootste verliezer, met een min van dik 3 procent. Ook ABN Amro en de verzekeraars Aegon en NN leverden terrein in. In Parijs waren Crédit Agricole en BNP Paribas de grootste verliezers en in Londen gingen RBS en vooral Barclays omlaag. „De meerderheid in het parlement is heel duidelijk”, zei Dijsselbloem. „Als het IMF niet meedoet of zich terugtrekt dan is de steun voor het programma weg.” (ANP/Bloomberg)