Recensie

Recensie

De middenmoot van de indierock

    • Jan Vollaard

De Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria behoort inmiddels tot de gevestigde middenmoot van de indierock. Zo groot als Kensington werden ze nooit en onderaan de ladder staan jonge honden als Canshaker Pi en Mozes and the Firstborn te dringen. Tijd voor DLM om zich op het derde album Creator Preserver Destroyer te onderscheiden, wat ze altijd al deden door de aanwezigheid van een stoere vrouwelijke gitarist in hun midden. ‘Deep Blue’ en ‘Taillight’ sturen de beproefde formule van traditionele, door heavy gitaarriffs voortgedreven blues- en stonerrock in een lichtvoetiger poprichting. Echt anders wordt het pas in het Morricone-achtige ‘Will We Ever’, waar zangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers het verschil maakt. Een ballade hier, een paar fier blazende saxofonisten daar, het is allemaal oerdegelijk.