Recensie

Recensie

De herhaling is aangenaam bedwelmend

De nieuwe Rotterdamse band Mich bestaat uit bekende muzikanten: Bastiaan Bosma, voormalig zanger van Aux Raus, bassiste Sofie Winterson, en producer-keyboardspeler Rimer London. Hun samenwerking leidt tot een hypnotiserend soort jarentachtigrock, te horen op een titelloos debuut. Onderling verschillen de nummers nauwelijks in uitvoering en tempo, en ook de melodieuze variatie is beperkt, maar dat werkt versterkend. De opeenvolging van gestamelde zangpartijen, nijdige baspartijen en zoemend keyboard geeft een aangenaam bedwelmend effect. Verlokkelijk zijn de tinkelende gitaarpatronen, die zich als een sirene boven de rommelende stijl uit werken. Sommige liedjes springen naar voren, zoals het gescandeerde ‘I.D.i.o.T’, en de glijdende notenlijnen op gitaar in ‘Tumbled’.

Mich treedt op: 24/2 Vera, Groningen