Afghanistan

Zes medewerkers Rode Kruis omgebracht

Gewapende mannen hebben woensdag zes medewerkers van het Internationale Rode Kruis om het leven gebracht in het noorden van Afghanistan. Twee medewerkers zijn nog vermist. De organisatie heeft laten weten haar werkzaamheden in het land om die reden te hebben gestaakt. Niemand heeft de aanslag nog opgeëist, maar de lokale politie liet weten dat er in de regio militante IS-sympathisanten actief zijn. Een woordvoerder van het Rode Kruis noemt de aanslag een van de dodelijkste incidenten waar de organisatie in Afghanistan mee te maken heeft gehad. Vorig jaar zei de organisatie dat de onveiligheid het werk in sommige regio’s moeilijk maakte.

IS is relatief weinig actief in het land, maar voert wel steeds dodelijker aanslagen uit. (NRC)

    • Maral Noshad Sharifi