Voetbal

Alfons Groenendijk nieuwe coach ADO

Alfons Groenendijk is de nieuwe coach van ADO Den Haag. Hij is woensdag aangesteld als opvolger van de dinsdag ontslagen Zeljko Petrovic. Groenendijk tekende een contract tot het einde van dit seizoen, met een optie voor nog twee seizoenen. Doel is handhaving in de eredivisie; ADO staat zestiende in de eredivisie. Groenendijk (52) was verrast dat ADO zo snel bij hem uitkwam. „Er zijn veel trainers beschikbaar. ADO is mijn eerste club waar ik in het betaalde voetbal speelde. En als een jeugdliefde je vraagt, ga je sowieso luisteren.” In de laatste tien duels won ADO één keer. „Ik zie het als een belangrijke taak om de rust terug te brengen, zoals ik vroeger wel eens deed op het middenveld bij ADO”, zei Groenendijk, die zaterdag debuteert in het uitduel tegen Go Ahead Eagles. Dat is direct een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud. „Tweederde van de competitie zit erop. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn. Maar ik heb er vertrouwen in dat we met ADO volgend seizoen weer in de eredivisie spelen. Anders was ik hier nu niet geweest.” Hij was eerder coach bij onder andere Willem II en Excelsior. „Ik heb ervaring met clubs die tegen degradatie strijden. Het is me met beide clubs gelukt om in de eredivisie te blijven, dus waarom niet met ADO?'” (ANP)

    • Steven Verseput