The Beatles

Liefdesdrama over Yoko Ono en John Lennon

Foto ANP
Foto ANP

Yoko Ono werkt mee aan een drama over haar relatie met Beatle John Lennon. Ono zal de film produceren samen met Michael De Luca, het scenario wordt geschreven door Oscarwinnaar Anthony McCarten (The Theory Of Everything). Dat meldt website Deadline. Ono en Lennon kregen een relatie in de late jaren zestig, de kunstenares en activiste zal altijd wordt geassocieerd met Lennons vertrek uit de iconische Britse band. „Het verhaal zal zich richten op thema’s als liefde, moed en activisme in de VS – om de hedendaagse jeugd te inspireren op te staan en een beeld te ontwikkelen van de wereld die ze willen”, vertelt De Luca. Eerder werden al films gemaakt over Lennons jonge jaren als Nowhere Boy (2009) en Chapter 27 (2007) over de moord op Lennon door Mark Chapman. (NRC)

    • Sabeth Snijders