Amsterdam sluit café na vondst explosief

Na de vondst van een klein explosief was het Kleine-Gartmanplantsoen enkele uren afgezet.

Foto Koen van Weel/ANP

Een café nabij het Leidseplein in Amsterdam moet per direct voor onbepaalde tijd dicht nadat er woensdag een klein explosief werd gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan. De sluiting geschiedt met een beroep op de openbare orde.

Het explosief werd volgens de politie even voor 16.00 uur in het café ontdekt. Het Kleine-Gartmanplantsoen waaraan het café gevestigd is werd vervolgens voor enige tijd afgesloten. Nadat het voorwerp door de Explosieven Opruimingsdienst verwijderd was werd rond 19.00 de plek weer vrijgegeven.

Over om wat voor explosief het precies gaat en hoe het voorwerp in de horecagelegenheid terecht is gekomen wil de politie nog geen verdere uitspraken doen.

    • Clara van de Wiel