Bastille, Cypress Hill en SMIB komen naar Lowlands

Programma Ook London Grammar en Michael Kiwanuka zitten in het rijtje nieuwe namen van het festival.

Foto Ferdy Damman/ANP

De Latijns-Amerikaanse hiphopcrew Cypress Hill, de Britse soulzanger Michael Kiwanuka, het Britse trio London Grammar en SMIB, het rapcollectief uit de Bijlmer, spelen op komende vijfentwintigste editie van Lowlands. Dat heeft Mojo Concerts, organisator van het driedaagse festival, bekend gemaakt. Lowlands vindt plaats in Biddinghuizen, van 18 t/m 20 augustus.

Verder zijn er concerten van onder meer de bands Bastille, Future Islands en Glass Animals, de Russische techno-dj Nina Kraviz en dj/producer Robert Hood.

Lowlands heeft een uitgebreid programma met zo’n 250 acts waaronder alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Eerder werd bevestigd dat Mumford & Sons, The xx, Editors, alt-J, Elbow, Iggy Pop en Moderat komen. Een festivalticket kost 175 euro.

Volgens de organisatie was op 30 januari ruim de helft van de beschikbare kaarten verkocht.

Lees ons interview met SMIB: Dit rapcollectief uit de Bijlmer heeft alles om het publiek voor zich te winnen
    • Amanda Kuyper