Kramer Hij wil drie keer goud

Foto Jerry Lampen / ANP

Heel groot acht Sven Kramer de kans niet. Maar de kans bestaat dat hij drie keer goud wint bij de WK afstanden, die donderdag beginnen op de olympische schaatsbaan in Gangneung. „Het is is niet onmogelijk. Ik start wel drie keer om te winnen. Dat is al moeilijk genoeg.”

Kramer laat in Zuid-Korea de ploegenachtervolging, met winstkansen voor Nederland, schieten. De dertigjarige Fries geeft de voorkeur aan de 5.000 meter (donderdag), de 10.000 meter (zaterdag) en aan de 1.500 meter op zondag. „Ik kan niet zeggen welke titel voor mij het belangrijkste is. Ik win ze het liefst alle drie. Maar met één keer goud zal ik zeker niet tevreden zijn. Ook niet als het op de 1.500 meter is.” Kramer veroverde de wereldtitel op de schaatsmijl nog nooit. Deze winter maakt hij echter op deze afstand een herboren indruk. Toch lijken de Russische titelhouder Denis Joeskov en Kjeld Nuis in Gangneung de belangrijkste titelkandidaten.(ANP)

    • Han Ceelen