Kickbokser

Hoge Raad oordeelt dat Badr Hari zijn straf moet uitzitten

De veroordeling van Badr Hari (32) blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten. Na aftrek van acht maanden voorarrest moet Hari nog zes maanden de cel in. In 2015 werd de kickbokser in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook moest hij een schadevergoeding betalen van bijna 45.000 euro. Tegen die straf gingen hij en zijn advocaat Bénédicte Ficq in cassatie. Hari is vervolgd voor een reeks geweldsdelicten die hij in 2011 en 2012 zou hebben gepleegd. De klachten in cassatie beperkten zich tot twee pogingen tot zware mishandeling, onder andere van de vorig jaar vermoorde Koen Everink. Hari verblijft grotendeels in Marokko, waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft. Ficq verklaarde eerder dat Hari zijn straf zal uitzitten als die wordt gehandhaafd. (NRC)

    • Rob Schoof