Alfons Groenendijk nieuwe trainer ADO Den Haag

De club heeft al een dag na het vertrek van Zeljko Petrovic de positie van hoofdtrainer weer ingevuld.

Alfons Groenendijk op archiefbeeld.
Alfons Groenendijk op archiefbeeld. Foto Marcel van Hoorn/ANP

ADO Den Haag heeft al een dag na het afscheid van trainer Zeljko Petrovic een vervanger gevonden. Alfons Groenendijk wordt per direct de nieuwe coach van de Hagenezen, zo meldt de club op haar website. Groenendijk tekent een contract tot het eind van het seizoen, met een optie voor nog twee seizoenen.

De oefenmeester moet de Haagse club voor degradatie behoeden. ADO staat momenteel op de zestiende plek in de Eredivisie, met één punt voorsprong op de nummer laatst, Go Ahead Eagles.

FC Den Bosch

Groenendijk was eerder trainer van onder meer Willem II, FC Den Bosch en Jong Ajax. Vorig seizoen bereikte de coach met Excelsior de vijftiende plek in de Eredivisie, maar gingen beide partijen al na één seizoen uiteen, volgens de coach zelf omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Groenendijk begon zijn spelerscarrière bij de club uit de Hofstad. Hij speelde tussen 1982 en 1987 in totaal vijf seizoenen voor de Hagenezen. Daarna kwam hij onder meer uit voor Ajax en Manchester City.

Petrovic

Groenendijk volgt ex-trainer Petrovic op. Die werd dinsdag de wacht aangezet. Volgens de club waren beide partijen tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor de Hagenezen.

Petrovic leidde de club door een bewogen periode, waarin de club in geldproblemen dreigde te komen nadat investeerder Wang Hui lange tijd beloofde miljoenen niet overmaakte. Dat gebeurde onlangs alsnog.

    • Jorg Leijten