Voetbal

Trainer Petrovic vertrekt bij ADO Den Haag om slechte resultaten

Trainer Zeljko Petrovic gaat weg bij ADO Den Haag. Dat heeft de club bekendgemaakt. De club staat op dit moment op de zestiende plaats in de Eredivisie en vecht tegen degradatie. Volgens manager voetbalzaken Jeffrey van As is het duidelijk dat de groep iets anders nodig heeft, en denkt Petrovic (51) er ook zo over. Petrovic leidde de club door een bewogen periode. Na een goede start van het seizoen in de zomer van 2016, waarbij tien punten uit vier wedstrijden werden behaald, ging het minder goed. ADO kwam ook op andere manieren in de problemen: investeerder Wang Hui kwam lange tijd niet met beloofd geld over de brug, wat zelfs leidde tot een rechtszaak. Voorlopig neemt assistent-trainer Ekrem Kahya het stokje over van Petrovic. Naar een opvolger wordt nog gezocht. (NRC)