Recensie

Taco’s maken met ingrediënten die je van de snelweg schraapt

Mobiele games Kakkerlakken, mutanten en uitbaters van tacotrucks vormen de ingrediënten voor een verslavend spel: Gunman Taco Truck. Ook Evil factory smaakt naar meer. Dat kan helaas niet worden gezegd van Tankout.

De oprichter van actiegroep ‘Latino’s Voor Trump’ waarschuwde de wereld al in september voor de duistere toekomst van Gunman Taco Truck. Als je teveel Mexicaanse (illegale) immigranten tolereert in de Verenigde Staten „krijg je tacotrucks op elke hoek van de straat”. In deze game is het land van de onbegrensde mogelijkheden in 2020 gereduceerd tot een rokende puinhoop na een gigantisch nucleair ongeluk. Wie gedijen er in deze Mad Max-achtige toekomst? Juist: kakkerlakken, mutanten en uitbaters van tacotrucks. Je bestuurt de wagen, met een krachtig machinegeweer, over snelwegen vol gevaren op weg naar het veilige Canada. Maar voordat je Justin Trudeau kan omarmen, moet je geld verdienen door taco’s te verkopen. Want Gunman Taco Truck is meer dan een standaard race- en schietspel, maar ook een kooksimulator. Tijdens pitstops moet je taco’s voor klanten bereiden met ingrediënten die je tijdens de reis van de snelweg schraapt. Het spelen van chefkok in een post-apocalyptische toekomst is de geheime saus van Gunman Taco Truck. Deze game maakt je hongerig naar meer.

    • Hans Klis