In beeld

Na opschorting inreisverbod zijn deze families alsnog herenigd

Het inreisverbod, dat Trump op 27 januari tekende en dat voor chaos op Amerikaanse en buitenlandse luchthavens zorgde, is sinds dit weekend tot nader order niet meer van kracht. Dat betekent dat vluchtelingen en inwoners van zeven landen met een overwegende islamitische bevolking weer worden toegelaten in de VS. Op verschillende Amerikaanse luchthavens leidde dat, na ruim een week onzekerheid, tot emotionele momenten.
De Iraniër en greencard-houder Cyrus Khosravi ontmoet voor het eerst zijn tweejarige nichtje Dena. Het bezoek van zijn broer en nichtje begon later omdat ze langer werden vastgehouden voor extra controle op het vliegveld van Seattle.
Reuters / David Ryder
Mohamed lye wordt op Minneapolis –Saint Paul International Airport herenigd met zijn gezin nadat hij vorige week op Schiphol was tegengehouden.
Jerry Holt / Star Tribune via AP
Aquel Aziz begroet zijn zoon Tareq Aziz uit Jemen op Washington Dulles International Airport.
Reuters / Jonathan Ernst
Sarah Assali (19) in de armen van haar in broer op John F. Kennedy International Airport in New York. De familie werd eerder op 28 januari teruggestuurd naar Syrië nadat ze na 13 jaar wachten eindelijk met visum werden toegelaten in de VS.
AP / Craig Ruttle
Najmia Abdishakur (r) uit Somalië arriveert met dagen vertraging door het inreisverbod op Washington Dulles International Airport.
Reuters / Jonathan Ernst
Mahnaz Kanani Zadeh (midden) wordt op Logan Airport in Boston begroet door haar nicht Negin en zus Azar na haar reis van Iran naar de VS.
Reuters / Brian Snyder
Negar Jourabchian (r) en haar man Amin wachten op de aankomst van haar moeder uit Iran op Logan Airport in Boston.
Reuters / Brian Snyder
Op Greenville Spartanburg Airport in South-Carolina wordt de Iraanse ingenieur Nazanin Zinouri begroet door haar gezin en hond Dexter. Zinouri woont al zeven jaar in de VS maar werd na familiebezoek aan Iran in Dubai uit het vliegtuig gehaald vanwege het inreisverbod.
Sean Rayford / Getty Images / AFP
Door het inreisverbod werd Isahaq Ahmed Rabi uit Somalië niet toegelaten in de VS, waar hij woont met zijn Amerikaanse vrouw. Maandag werd hij alsnog ontvangen op Seattle Tacoma International Airport.
AP / Elaine Thompson
Syriër Muhamad Alhaj Moustafa omhelst zijn vrouw die na een reis naar Doha niet meer kon terugkeren naar de VS.
AFP / Brendan Smialowski
Jayne en Allen Novak uit Iran poseren met hun dochter en de Amerikaanse vlag op Seattle Tacoma International Airport.
AP / Elaine Thompson