Italiaanse politie arresteert 46 vermoedelijke leden camorra

De minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een zware klap voor de Napolitaanse maffia.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti.
De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti. Foto Ettore Ferrari/ANSA via AP

De Italiaanse politie heeft bij een gecoördineerde politie-actie in meerdere steden, onder meer in de regio rond Napels, 46 vermoedelijke leden van de beruchte Casalesi-clan gearresteerd. De clan maakt onderdeel uit van de camorra, de Napolitaanse maffia. Dat heeft het Italiaans ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag bekendgemaakt. De groep wordt onder meer verdacht van zwendel met illegale goksites, maffiapraktijken, afpersing en drugshandel.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti feliciteerde de carabinieri, de Italiaanse paramilitaire politie met de arrestaties. Minniti noemde het resultaat van de politie-actie van “hoog niveau”. Hij sprak van een “zware klap” voor de Casalesi-clan, een vooraanstaande clan van de camorra.

Lees ook: Hoe de maffia wraak neemt met brandende katten

Onder de mensen achter de zwendel zijn ook Francesco Schiavone, een ex-baas van de camorra en zijn zoon Walter. Francesco Schiavone, bijgenaamd Sandokan, zit al sinds 1998 vast en werd in 2008 tot levenslang veroordeeld.

De Italiaanse politie en justitie hebben de afgelopen maanden vaker successen geboekt in de strijd tegen de comorra. Zo werden vorige week nog 86 leden van de Napolitaanse maffia opgepakt. Zij worden onder meer verdacht van drugshandel. Vorig jaar werden bij een grote politie-actie in de Napolitaanse wijk Conocal nog negentig leden van de belangrijke camorrafamilie D’Amico gearresteerd.