Recensie

In een pixelgroene tank rijd je rond als machtige commandant

Met een tank de voertuigen van andere spelers vanuit de hele wereld naar de eeuwige jachtvelden schieten. Dat is Tankout in één zin. Zonder de haken en ogen dan. Deze game biedt een klassieke arcadespelervaring met pixelige groene tanks die je van bovenaf bekijkt en bestuurt. Naast vijanden word je geconfronteerd met obstakels die je weg versperren en torenhoge vlammen of explosies die je niet aan mag raken. Tankout staat en valt echter door het multiplayer aspect. Op het moment van schrijven is het spel op Android pas duizend keer gedownload. Dus als je het opstart moet je niet verbaasd opkijken als je lange tijd de enige tank bent in het veld. Je waant je daardoor al snel een legendarische tankcommandant, maar eigenlijk ben je nutteloos blokjes aan het kapot schieten. Mocht het drukker worden in de wereld van Tankout dan biedt het spel vast gedenkwaardige uitdagingen. Voorlopig is het maar een saaie bedoening.

    • Hans Klis