premier League

Chelsea wint van Arsenal, zorgen Leicester City groeien

Chelsea lijkt rechtstreeks af te stevenen op de titel in de Premier League. Zaterdag won de ploeg de Londense derby met Arsenal met 3-1, waardoor de ploeg van Arsène Wenger de titelaspiraties kan vergeten. De Londenaars kwamen door die nederlaag op twaalf punten achterstand van koploper Chelsea. De doelpunten van Chelsea kwamen op naam van Marcos Alonso, Eden Hazard en Cesc Fabregas.

Tottenham Hotspur blijft nog enigszins in het spoor van Chelsea. De ploeg won met 1-0 van Middlesbrough en blijft negen punten achter de koploper. Manchester City won zondag moeizaam van Swansea City (2-1) en staat derde op tien punten achterstand.

Voor regerend landskampioen Leicester City nemen de zorgen elke week toe. Na het sprookjesseizoen 2015-2016 dreigt nu degradatie. Zondagavond ging het in het eigen stadion opnieuw flink mis. Manchester United was met 3-0 veel te sterk voor de ploeg.

De meest opmerkelijke score kwam van Everton. De ploeg van trainer Ronald Koeman won zaterdag op Goodison Park met 6-3 van Bournemouth. De Belgische spits Romelu Lukaku scoorde liefst vier keer. Hij is de eerste Belg die dat lukte in de Premier League. Lukaku is nu met zestien doelpunten topscorer van de Premier League. (NRC)

    • Rob Schoof