ZwemmenAls een meermin

Foto Koen van Weel/ ANP

Voor het eerst vond zondag het Nederlands kampioenschap ‘zwemmen als een zeemeermin’ plaats, in zwembad De Kwakel in Utrecht. Ongeveer 75 deelnemers – voornamelijk meisjes en vrouwen tussen de 7 en 30 jaar – zwommen daar met een vissenstaart van siliconen om hun benen. Ze werden beoordeeld op twee onderdelen: snelheid en schoonheid. De deelnemers moesten, al flapperend met de meerminvin, afstanden van 50 en 100 meter afleggen en daarnaast sierlijke figuren uitvoeren die door een jury beoordeeld werden.

Zeemeerminzwemmen, ook wel ‘mermaiding’ genoemd, is sinds de introductie in Nederland anderhalf jaar geleden bezig met een bescheiden opmars. Inmiddels zijn er enkele tientallen zwemscholen in Nederland waar je cursussen kunt volgen in het zwemmen met een zeemeerminnenstaart. (NRC)