UniCredit

3.900 banen weg bij worstelende Italiaanse bank

De geplaagde Italiaanse bank UniCredit heeft met de vakbonden een akkoord bereikt over het schrappen van 3.900 banen. De banenreductie is onderdeel van een groot reddingsplan. UniCredit kondigde eind 2016 al aan de komende drie jaar 6.500 banen te schrappen. Die ingreep komt bovenop een eerder aangekondigde reorganisatie die 7.500 werknemers treft. De grootste bank van Italië moet kosten besparen en haar kapitaalpositie versterken. De bank zei eind januari niet te voldoen aan de kapitaalvereisten van de Europese Centrale Bank (ECB). Via een claimemissie wil de bank voor 13 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven. In de stresstest van de ECB vorige zomer kwam UniCredit als een van de zwakste banken naar voren. UniCredit kampt met afschrijvingen op slechte leningen. (ANP)

    • Jochen van Barschot