lawines

Sneeuw eist slachtoffers in Afghanistan en Pakistan

Hulpverleners in Afghanistan en Pakistan worstelen om mensen onder de sneeuw vandaan te halen na lawines in het weekend. In Afghanistan kwamen ten minste negentien mensen om. In het land vielen zeventien gewonden door instortende daken en verkeersongelukken door de lawines. Door de zware sneeuwval waren snelwegen onbruikbaar en ten minste twaalf districten in de provincie Badakhshan afgesloten van de buitenwereld. In de Afghaanse hoofdstad Kabul waren overheidskantoren gesloten. De Salangpas ten noorden van de hoofdstad lag tweeënhalve meter sneeuw. In buurland Pakistan zijn ten minste negen slachtoffers geborgen en werden nog veertien mensen vermist. Evacuatiepogingen worden door het slechte weer vertraagd. (Reuters)

    • Marloes de Koning