Euro

Schäuble: lage koers euro is schuld van ECB

De huidige lage waarde van de euro is het gevolg van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble in een interview met de krant Tagesspiegel. Hij reageerde daarmee op kritiek van Peter Navarro, voorzitter van de Nationale Handelsraad van de Amerikaanse president Donald Trump.

Volgens Navarro zou Duitsland de zwaar ondergewaardeerde euro gebruiken om de Verenigde Staten en andere Europese landen uit te buiten. Schäuble wijst erop dat Duitsland juist tegenstander is van de stimuleringsmaatregelen van de ECB. „Het huidige beleid van de ECB is te ruim voor Duitsland”, aldus Schäuble. Ook zegt hij de ECB te hebben gewaarschuwd dat door dat beleid het handelsoverschot van Duitsland hoger zou uitvallen. (ANP)