In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Inwoners van Portezuelo, Chili bekijken de bosbranden. In het Zuid-Amerikaanse land woedden deze week de grootste bosbranden in zeker vijftig jaar. Volgens president Michelle Bachelet de ergste ramp in de geschiedenis van het land.
AP / Esteban Felix
Vrijwillige brandweerlieden rusten uit na bluswerkzaamheden in Chili. Volgens de laatste cijfers (van vrijdag) kwamen elf mensen om het leven. Duizenden anderen zijn geëvacueerd.
Reuters / Pablo Sanhueza
Presidentiële bodyguards te paard wachten buiten het Indiase parlementsgebouw terwijl president Pranab Mukherjee het parlement toespreekt bij de opening van het budgettaire seizoen.
AP / Manish Swarup
Een man bekijkt kieslijsten in Port-au-Prince, in Haïti. In het land werden een week geleden lokale en parlementsverkiezingen gehouden.
AFP / Hector Retamal
Het lichaam van een kind in een mortuarium in Douma. Het kind zou zijn gedood door beschietingen van het Syrische leger op het door rebellen gecontroleerde stadje bij Damascus.
AFP / Abd Doumany
Een Afghaanse vluchteling warmt zich bij een vuurtje in een verlaten loods in Belgrado.
AP / Muhammed Muheisen
Miljoenen Chinezen vierden deze week het begin het Chinees nieuwjaar, het belangrijkste feest van het jaar. Het jaar 2017 is 'het jaar van de Haan'.
AFP / Nicolas Asfouri
Leden van verschillende carnavalsverenigingen bouwen in een loods in Hoensbroek aan de praalwagens die met carnaval door de straten zullen trekken.
ANP / Marcel van Hoorn
Griekse boeren protesteerden donderdag aan de Grieks-Macedonische grens tegen verlaging van hun inkomen.
AP / Giannis Papanikos
De camping van het jaarlijkse technologiefestival Campus Party, dat dit jaar in Sao Paulo, Brazilië plaatsvindt.
AP / Andre Penner
De Palestijnse kapper Ramadan Edwan is in de weer met vuur bij een klant in zijn zaak in het Rafah vluchtelingenkamp in de Gazastrook.
AFP / Mahmud Hams
Door harde wind en zware zeegang slaan de golven over de spoorlijn bij Dawlish in Zuidwest-Engeland.
Reuters / Toby Melville
Luchtfoto van de besneeuwde en dichtgevroren haven in Sankt Andrä-Wördern in Oostenrijk
AFP / APA / Harald Schneider & Helmut Fohringer
Een carnavalsviering in Ituren in Noord-Spanje.
Reuters / Vincent West
Een kunstwerk van de Pakistaans-Amerikaanse kunstenaar Anila Quayyum Agha op de India Art Fair in New Delhi, een vierdaagse kunstbeurs in de Indiase hoofdstad.
AP / Tsering Topgyal
Gelovigen drogen en wamen zich aan een vuur nadat ze een heilig bad hebben genomen tijdens het Swasthani Bratakatha Festival in Panauti, bij Kathmandu, Nepal.
Reuters / Navesh Chitrakar
Deelnemers aan de 'Tough Guy' race bij Wolverhampton glibberen door modderige buizen, een van de 200 obstakels op het parcours van de jaarlijkse race.
AFP / Oli Scarff
Op het Maidanplein in Kiev zijn woensdag honderden mensen verzameld voor de begrafenis van zeven gesneuvelde militairen die omkwamen bij de oplaaiende gevechten in het Oosten van Oekraïne.
Reuters / Valentyn Ogirenko
Inwoners van Las Pinas City in Manila brengen hun bezittingen in veiligheid nadat de wijk door een brand getroffen werd.
Reuters / Romeo Ranoco
Poliovaccinatie in de Afghaanse provincie Ghazni. Afghanistan is een van de drie landen in de wereld waar polio nog heerst. Ook in Nigeria en Pakistan is de ziekte nog niet uitgeroeid.
AFP / Zakeria Hashimi
Bijeneters in de moerassen van Moe Yun Gyi in Myanmar.
AFP / Ye Aung Thu