Terrorisme

Militair schiet aanvaller met machete neer bij het Louvre

Een Franse militair heeft vrijdagochtend het vuur geopend op een man die zijn patrouille probeerde aan te vallen met een machete. Het incident had plaats naast de McDonald’s in het ondergrondse winkelcentrum van het Louvre-museum in Parijs. De aanvaller riep volgens de politie ‘Alluha Akbar’ toen hij zich op de soldaten wierp. Hij is zwaargewond na schoten in de maagstreek en in een been. De militair, die volgens een regeringswoordvoerder „met grote koelbloedigheid en professionalisme” heeft gehandeld, is lichtgewond aan zijn hoofd. Premier Bernard Cazeneuve noemde het incident een „aanval van terroristische aard”. Sinds de aanslagen van januari 2015 waken 10.000 militairen van ‘Operatie Sentinelle’ over de veiligheid. Zij zijn al vaker slachtoffer geweest van aanvallen met messen. (NRC)

    • Peter Vermaas