Patiënt tbs-kliniek steekt medewerker neer

De medewerker is zwaargewond overgebracht naar het Erasmus MC.

Foto ANP

Een medewerker van tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal, bij Rotterdam, is aangevallen door een patiënt. De medewerker zou meerdere malen gestoken zijn met een mes en is zwaargewond geraakt. De medewerker is inmiddels met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC, zo meldt de politie.

De dader sloot zich op in een aparte ruimte in de kliniek, maar is inmiddels aangehouden. Het arrestatieteam van de politie heeft de man van de afdeling gehaald waar het incident plaatsvond. Wat zich precies heeft afgespeeld, wordt nog onderzocht.

Volgens ooggetuigen zouden er meerdere medewerkers zijn door de patiënt aangevallen, maar dat kon nog niet bevestigd worden, meldt de NOS.

De politie zorgde er met veel eenheden voor dat de weg vrij was. Ook de traumahelikopter vloog naar het incident.

In een verklaring laat de kliniek weten dat de medewerker nog niet buiten levensgevaar is. “Onze gedachten gaan uit naar hem en zijn familie”.

    • Bas Tooms