Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit zijn de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Thierry Ehrmann
 1. Het verraad van de regering Hollande


  Frankrijk-correspondent Peter Vermaas las in de NYT Magazine een uitgebreid verhaal over de Franse ‘rust belt’, waar oude communisten na het verraad van de regering-Hollande in de verleiding komen voor Marine Le Pen te stemmen.

 2. Een brief aan haar ‘intelligente vrienden’

  Wenen-correspondent Caroline de Gruyter tipt dit relaas van een Franse journalist die niet begrijpt hoe haar “intelligente vrienden” er zo zeker van kunnen zijn dat Marine Le Pen geen president wordt. Dus schrijft ze hen deze brief om hen wakker te schudden.

 3. De opkomst van een autocraat


  Duitsland-correspondent Juurd Eijsvoogel raadde dit stuk in The Atlantic door David Frum aan, ooit speechwriter van George W. Bush. Een toekomstscenario, waarschuwing en aansporing in één.

 4. Zo werd Oost-Mosul heroveroverd

  Chef online Wieland van Dijk tipte deze documentaire van de Irakese journalist Ghaith Abdul-Ahad die op pad gaat met elitetroepen van het Iraakse leger om Mosul te bevrijd.

 5. De banden tussen de Amerikaanse politie en white supremacists


  Turkije-correspondent Toon Beemsterboer las op The Intercept over een geheim beleidsdocument van de FBI. Daaruit blijkt onder meer dat er actieve banden zijn tussen de Amerikaanse politie en witte extremisten.

  • een onzer redacteuren