Telecom

Omzet Nokia daalt door dip in netwerkapparatuur

ESPOO.

De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia heeft ook in het vierde kwartaal last gehad van de zware omstandigheden op de markt voor netwerkapparatuur. Kostenbesparingen en positieve effecten van de overname van het Frans-Amerikaanse Alcatel-Lucent wisten de prestaties nog enigszins kleur te geven. Nokia heeft net zoals concurrenten als het Zweedse Ericsson en het Chinese Huawei, te maken met een afnemende vraag naar apparatuur voor 4G-netwerken. De piek op deze markt is voorbij en klanten investeren nog weinig in de nieuwe generatie netwerken (5G). Nokia’s omzet daalde met 13 procent tot zo'n 6,7 miljard euro. Bij de belangrijke netwerkdivisie was sprake van een omzetdaling van 14 procent, nadat de opbrengsten in het derde kwartaal al met 12 procent onderuit waren gegaan. (ANP)

    • Marie-Louise Schonewille