StijlDesign op stadhuis

Foto David van Dam

In Den Haag is donderdag de ‘grootste Mondriaan ter wereld’ onthuld. Het schilderij met de bekende vlakken en lijnen in primaire kleuren is aangebracht op het Haagse stadhuis. Het ontwerp is gemaakt door de kunstenaars Madje Vollaers and Pascal Zwart van het Rotterdamse Studio VZ. In de komende weken zullen nog een aantal beeldbepalende gebouwen en locaties inde Hofstad een ‘Mondriaan- metamorfose’ ondergaan. Met deze onthulling is het startsein gegeven voor de Haagse viering van het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de invloedrijke kunstbeweging De Stijl werd opgericht, waarvan naast Piet Mondriaan ondere andere Rietveld, Van der Leck en Van Doesburg deel uitmaakten. Dit wordt behalve in Den Haag in vele andere plaatsen in Nederland gevierd.