Naar buiten

Winterwandeling Westerpark

Foto Gert Snoei

Volgende week zaterdag organiseert IVN Amsterdam een ‘Winterwandeling’ in het Westerpark, het oudste park van Amsterdam. Het oude deel stamt uit 1891 en is ontworpen in Springers lieflijke Engelse landschapsstijl; het nieuwe, van Gustafson, zit vol overgangen en verbindingen van het stedelijke en industriële naar natuur en landschap – en dat deels op een enorme betonnen doos om een ‘vuiltje’ uit het verleden weg te werken. De gids kan hier alles over vertellen tijdens deze wandeling langs bijzondere oude bomen, en met meer bloei en kleur dan je nu zou verwachten. Zaterdag 11 februari, 11.00 - 12.30 uur, verzamelen voor het voormalig stadsdeelkantoor, nu Gustafson, Haarlemmerweg. www.ivn.nl/afdeling/amsterdam

    • Saskia van Loenen