Muziek

Jubileumconcert met veel Haydn

Foto Anne Meyer

Vrijdagavond viert het Apollo Ensemble (een kamermuziekensemble met musici uit de hele wereld, met Nederland als thuisbasis) in de Waalse Kerk zijn 25-jarig jubileum met de presentatie van Het hoofd van Haydn: een concert, een cd, én een thriller. Het album wordt uitgebracht in combinatie met de gelijknamige roman van Theun de Vries, die speciaal voor deze gelegenheid in een beperkte oplage opnieuw wordt uitgegeven. Het Apollo Ensemble speelt, naast uiteraard werken van Joseph Haydn, samen met fortepianiste Marion Boshuizen onder meer het negende pianoconcert van Mozart. Vrijdag 10 februari, 20.15 uur (inleiding 19.15 uur), Waalse Kerk, Walenpleintje 157-159 (bij Oudezijds Achterburgwal). www.apollo-ensemble.nl

    • Saskia van Loenen