Inreisverbod

Iraans echtpaar dat vastzat op Schiphol mag toch naar de VS

Twee op Schiphol gestrande Iraniërs mogen toch doorreizen naar de Verenigde Staten. Dat heeft KLM woensdagavond bekendgemaakt. De twee zaten samen met vier landgenoten sinds zaterdag vast op Schiphol. Ze mochten niet verder reizen vanwege het inreisverbod dat de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag afkondigde voor inwoners van zeven overwegend islamitische landen.

KLM is niet verteld waarom de twee - een echtpaar - toch de VS in mogen. Woensdag kreeg de luchtvaartmaatschappij plotseling bericht van de Amerikaanse immigratiedienst dat de twee „bij hoge uitzondering” worden toegelaten. Het stel stapt donderdag op het vliegtuig. KLM verklaart “verheugd” te zijn “dat er aan de ontstane onzekere periode voor deze passagiers een einde is gekomen”. (NRC)

    • Guus Ritzen