Hockey

Ook keepster Joyce Sombroek (26) stopt bij de nationale hockeyploeg

Hockeykeepster Joyce Sombroek (26) is gestopt bij het Nederlands elftal. Een slepende blessure aan haar rechterheup, het gevolg van de vele splits bij reddingen, is de belangrijkste reden. Met Sombroek neemt opnieuw een belangrijke speelster van de gouden generatie afscheid. Eerder al vertrokken Naomi van As, Maartje Paumen en Ellen Hoog. Sombroek, die 117 keer voor Nederland uitkwam, was twee keer wereldkeepster van het jaar. Ze won olympisch goud in 2012 in Londen en zilver in 2016 in Rio de Janeiro. Ze werd in 2014 met Oranje wereldkampioen in Den Haag. Sombroek, die al op 19-jarige leeftijd debuteerde bij de nationale ploeg, blijft voorlopig keepster van hoofdklasser Laren. (NRC)

De prijs van onmogelijke reddingen pagina 25
    • Rob Schoof