Expositie

Verhalen en objecten vluchtelingen

Foto Emerging hiStories (radio van Nasser (57), Teheran)

Nog een maand in Castrum Peregrini: Emerging hiStories - verhalen en objecten van vluchtelingen. Wat neem je mee als je moet vluchten en alles wat je bezit achter moet laten? Wat kun je dragen, welk voorwerp betekent het meest voor jou, en waarom? Met ontroerende verhalen over wat mensen meenamen: een radio, een dennenappel, de slippers waarop de vrijheid tegemoet werd gelopen, de knuffel die een te zware last bleek voor een klein meisje. „Te zwaar om te dragen. Het knuffelkonijn, dat ooit slechts 500 gram woog, was omgetoverd in een druipende reus. Ze heeft het achter gelaten, terwijl ze omkeek vermengde de zoute tranen op haar gezicht zich met de zoete uit de hemel.” T/m 10 maart, Herengracht 401. www.castrumperegrini.org

    • Saskia van Loenen