Belastingdienst

Staatssecretaris Wiebes (VVD) overleeft venijnig debat

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën, VVD) heeft donderdag een venijnig debat over de problemen bij de Belastingdienst doorstaan. De oppositie houdt vragen. D66, CDA, SP en PVV verwonderen zich dat Wiebes helemaal niets wist van een desastreuze vertrekregeling in verband met een reorganisatie. Die regeling pakte tientallen miljoenen euro’s duurder uit dan gepland en de verkeerde mensen liepen weg. Onder anderen Pieter Omtzigt (CDA) wil meer onderzoek. Maar volgens Wiebes was hij niet alleen vooraf niet op de hoogte van de regeling, er is zelfs achteraf weinig over terug te vinden in documenten. Hij ziet niets in nieuw onderzoek en wil ook niet op zoek naar schuldigen. (ANP)

Eigen ‘bonnetjesdebat’ voor Wiebes pagina 18
    • Auteur Onbekend