Wielrennen

Theo Bos (33) blijft zich de komende jaren richten op het baanwielrennen

Foto Robin Utrecht

Wielrenner Theo Bos richt zich de komende jaren opnieuw op de baan. De 33-jarige oud-wereldkampioen op de sprint, keirin en kilometer heeft zijn zinnen gezet op de komende WK in april in Hongkong. Hij mikt dan op de kilometer. „Ik wil mijzelf op en top voorbereiden voor de kilometer, waar ik om de medailles wil gaan strijden”, zei hij dinsdag in een persbericht van zijn nieuwe ploeg BEAT Cycling. Bos keerde vorig jaar terug op de piste na zes jaar als wegrenner. Als baanrenner veroverde hij zilver op de Olympische Spelen van Athene (2004) en won hij vijf wereldtitels. Zijn rentree op de baan werd niet meteen een succes, hoewel hij zich kwalificeerde voor de Spelen van Rio 2016. Bos speelde daar geen rol van betekenis. (ANP)