Wielrennen

Groenewegen in eindsprint in Dubai tweede achter Kittel

Dylan Groenewegen was dinsdag al dicht bij zijn eerste overwinning van het nieuwe wielerjaar. De Nederlands kampioen van LottoNL-Jumbo spurtte mee voor de zege in de eerste etappe van de Ronde van Dubai, maar hij moest op de boulevard van Palm Jumeirah alleen zijn meerdere erkennen in de Duitser Marcel Kittel. Groenewegen bleef wel de Britse topsprinter Mark Cavendish voor. De vijfdaagse etappekoers door het emiraat begon met een vlakke rit over 181 kilometer. Vijf renners, onder wie de Italianen Nicola Boem en Matteo Bono, reden vrijwel de hele etappe met een kleine voorsprong voor het peloton uit. Tegen het einde werden de vluchters ingerekend en was een massaspurt een feit. Kittel toonde in de laatste meters naar de meet een machtige eindsprint. (ANP)