Vluchten Schiphol vertraagd door storing Luchtverkeersleiding

Hoe lang het vliegverkeer verstoord zal zijn is nog onduidelijk.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Door een systeemstoring bij Luchtverkeersleiding Nederland hebben veel vluchten op luchthaven Schiphol met vertragingen te maken. Vooral landende vliegtuigen hebben volgens een woordvoerder met de storing te maken. Uit veiligheidsoverwegingen wordt gewerkt via een zogeheten “backupprocedure”, waardoor er meer tijd tussen de landende vliegtuigen moet zitten.

Waardoor de storing, die zich aan het begin van de ochtend voordeed, werd veroorzaakt is nog onduidelijk. Sinds 08.15 uur zijn er volgens een woordvoerder van Schiphol problemen met vertraagde landende vliegtuigen op de luchthaven. Vooralsnog zijn er minder problemen bij vertrekkende vliegtuigen. Hoe lang het vliegverkeer verstoord zal zijn is nog onduidelijk. Luchtverkeersleiding Nederland zegt te werken aan een oplossing.

    • Clara van de Wiel