Skiën

Strasser wint in wereldbeker en verhoogt kans op WK-deelname

Skiër Linus Strasser heeft dinsdag voor het eerst een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De 24-jarige Duitser won de parallel-slalom in Stockholm en greep daarmee ook zijn kans zich alsnog te kwalificeren voor de WK ski, de komende twee weken in het Zwitserse St. Moritz. Strasser stond in de finale van de knock-outwedstrijd tegenover de Fransman Alexis Pinturault en was hem over twee runs de baas. De Zweed Mattias Hargin werd derde voor de Brit Dave Ryding. Bij de vrouwen ging de zege in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen naar de wereldkampioene Mikaela Shiffrin. De Amerikaanse versloeg in de finale de Slowaakse Veronika Velez Zuzulova. De Noorse Nina Løseth won de strijd om het brons van de Zweedse Frida Hansdotter. (ANP)