overname

John de Mol mag boeken van Telegraaf-concern inzien

Talpa heeft van Telegraaf Media Groep (TMG) inzage gekregen in de boeken. Het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis kreeg al eerder toegang tot de financiële informatie van TMG.

Talpa-eigenaar John de Mol, die al een belang van ruim 20 procent in TMG heeft, liet vorige week weten dat bedrijf te willen overnemen, na het voornemen voor een bod van Mediahuis. Beide partijen doen nu boekenonderzoek. TMG praat verder met Talpa en Mediahuis over onder meer financiële voorwaarden, de dealzekerheid en mededingingszaken. Daarnaast wil het moederbedrijf van onder andere De Telegraaf garanties ten aanzien van de strategie en de redactionele vrijheid. Het bestuur en de commissarissen van TMG „beoordelen beide voorstellen zorgvuldig”, aldus het bedrijf. Daarbij wordt „nadrukkelijk” rekening gehouden met alle belanghebbenden „inclusief aandeelhouders”.

De Mols bod ligt 12 procent hoger dan het bod van Mediahuis in combinatie met VP Exploitatie. Die laatste is het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek met 40 procent van de aandelen TMG. Door die aandelen en de al aangemelde belangen van andere aandeelhouders kan Mediahuis al rekenen op ten minste 55 procent van de stukken. De Mol heeft echter laten weten dat hij zijn belang niet wil verkopen. (ANP)