Man dood bij schietpartij Amsterdam-Osdorp

Het slachtoffer is een bekende van de politie. Ooggetuigen zeggen dat er een automatisch wapen is gebruikt.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Bij een schietpartij in Amsterdam-Osdorp bij de Professor R. Casimirstraat is dinsdagavond een man om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Man op straat doodgeschoten in de Professor R.Casimirstraat. Omgeving afgezet, Rechercheurs en Forensische specialisten doen onderzoek.

De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk. Getuigen zeggen tegen Het Parool en AT5 zo’n acht tot tien schoten gehoord te hebben, verdeeld over twee salvo’s. Dat zou kunnen duiden op het gebruik van een automatisch wapen en eventueel op een gerichte liquidatie.

Het slachtoffer is 25 jaar en een bekende van de politie, “maar vooralsnog niet in het circuit van zware criminaliteit”, staat in een verklaring.

“De man komt in onze politiesystemen voor, maar niet in het kader waarvan wij hadden verwacht dat hem dit soort dingen konden overkomen.”

Er werd nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar zonder succes. De politie ging met een helikopter op zoek naar een of meerdere schutters.

Het Parool schrijft dat een half uur voor de schietpartij twee jongemannen in de buurt werden gezien door buurtbewoners. Ze hadden capuchons op en zouden zijn weggelopen na aangesproken te zijn. Vervolgens is de politie gebeld, die op de melding af zou zijn gekomen.

De locatie van de schietpartij

    • Joram Bolle