Recensie

Recensie

Grote emoties in galmende rocksongs

    • Jan Vollaard

Rock

Japandroids
Near To The Wild Heart Of Life

Groots en meeslepend, voor minder doet het Canadese rockduo Japandroids het niet. Hoewel zanger/gitarist Brian King en drummer/zanger David Prowse zich als compact tweemanschap voegen in de traditie van The White Stripes en Royal Blood is hun muziek minder bluesgeoriënteerd en brengen ze grote emoties in breed uitwaaierende, galmende rocksongs.

Bruce Springsteen is een rolmodel en op hun derde album Near To The Wild Heart Of Life stapt het tweetal af van het principe dat alles live in de studio gespeeld moest worden. In het bombastische nummer ‘Arc Of Bar’ zorgen een synthesizer en een dameskoor voor verhoogd drama, terwijl ‘No Known Drink Or Drug’ vurig betoogt dat er geen grotere kick is dan de liefde. Intense muziek waarin de boog van de heilige inspiratie altijd gespannen blijft.