Autoverkopen

Sterke groei van autoverkoopin Nederland

Vorige maand werden er ruim een kwart meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. In januari werden voor 51.536 nieuwe auto’s kentekens aangevraagd, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de brancheorganisaties. Het is voor het eerst sinds 2012 dat in de eerste maand van het jaar meer dan 50.000 nieuwe auto’s werden geregistreerd. De sterke toename is mede te danken aan gewijzigde bijtellingsregels voor zakelijke rijders. Volkswagen verkocht de meeste auto’s: 8.464 stuks. Dat is bijna eenzesde van het totaal en meer dan de nummers twee en drie (Opel en Kia) bij elkaar. Ook de Franse merken Renault en Peugeot haalden de topvijf. In 2017 verwacht de autobranche 415.000 nieuwe voertuigen te verkopen. Dat is een groei van 8,5 procent, na een daling van 15 procent in 2016. (ANP)

    • Jeroen Wester