Recensie

Recensie Media

Tussen de gevechten door brengt de postbode je pakjes

Voor een gratis game die leunt op advertenties en in-app-aankopen is Soul Knight een verademing. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe The Legend of Zelda eruit zou zien als Link zijn zwaard inruilde voor een machinegeweer, geeft dit spel je het antwoord. Soul Knight is in essentie een shooter met een fantasiesausje. De bijna onoverzichtelijke levels geven je korte maar harde adrenalinestoten. Je hoeft in deze topdown-shooter niet zelf te richten, want het vijandige vuur ontwijken kost je al genoeg aandacht. Deze opgepompte versie van Zelda bevat heel veel knipogen naar het fantasiegenre; je kunt dtovenaars en vechtersbazen inhuren, wapens verzamelen en opwaarderen en schatkisten vinden. Tussen de levels door zit je met medeavonturiers op de bank televisie (advertenties) te kijken en neem je pakjes in ontvangst van de postbode (dagelijkse beloningen). Samen met de fijne – niet opvallende – integratie van advertenties is Soul Knight een verrijking voor de fantasie- en shootergenres.