Spoorwegen

Topman Deutsche Bahn treedt na acht jaar plotseling af

De directeur van de Duitse spoorwegen Deutsche Bahn is maandag onverwachts opgestapt. Rüdiger Grube (65) hield het voor gezien terwijl er juist gewerkt werd aan een verlenging van zijn contract. Hij leidde de spoorwegen (wereldwijd 300.000 werknemers, omzet 40 miljard euro) al acht jaar. Grube zou volgens Der Spiegel nog tot 2020 aanblijven en in ruil daarvoor geen loonsverhoging krijgen. Maar volgens het Duitse blad werd hem slechts twee jaar aangeboden, waarna Grube prompt aftrad. Deutsche Bahn wordt nu tijdelijk geleid door financieel directeur Richard Lutz. De definitieve opvolger wordt in de praktijk door de Duitse regering gekozen. Het is nog onduidelijk wie er in de race zijn. Deutsche Bahn is - net als NS - ook in het buitenland actief. (NRC)