Recensie

Recensie

Nummers intoetsen op Graham, de levende, zwevende telefoon

Wakker worden. Het is tijd om te leven in een koortsachtig visioen dat als een dronken automobilist af en toe de verkeerde rijstrook op slingert. Waardoor je kortstondig nuchter wakker schrikt door de aanstormende nachtmerries en het stuur angstig omgooit. Het is moeilijk niet lyrisch te worden van Strange Telephone. In deze prachtige nieuwe maar vreemde game word je als Jill wakker in een schijnrealiteit die veel weg heeft van de wachtkamer tussen de dood en het hiernamaals, waar je de ingang met een schuin oog in de gaten houdt. Je moet proberen te ontsnappen door telefoonnummers in te toetsen op Graham, een levende en zwevende telefoon. Elk nummer – toets maar wat in – brengt je naar een willekeurig gegenereerde wereld waar je objecten en vriendelijke transdimensionale flora en fauna, zo uit Half-Life afkomstig, moet bestuderen. Met de voorwerpen die je verzamelt, puzzel je een weg door dit dromerige avontuur. Strange Telephone biedt vijf eindes en een fantastische ontdekkingsreis in een vreemde schijnrealiteit, inclusief Donnie Darko-achtige konijnen.