Alex Gibney voegt zich bij peloton

Drie films over Roger Ailes, ex-hoofd van Fox

Wie is het eerst? Momenteel wordt gewerkt aan zowel een speelfilm, een miniserie als een documentaire over Roger Ailes, de media-adviseur van Nixon, Reagan en Bush sr., die in 1996 Fox Network oprichtte. Ailes moest vorig jaar het veld ruimen nadat presentatoren als Gretchen Carlson en Megyn Kelly hem van stelselmatige seksuele intimidatie hadden beticht. Documentairemaker Alex Gibney bevestigt dat hij na WikiLeaks, scientology, Steve Jobs, Stuxnet en Frank Sinatra nu Ailes wil fileren. Gezien zijn rappe tempo, heeft hij de beste papieren om als eerste de finish te halen. Scenarist Charles Randolph (The Big Short) werkt aan een speelfilm over Ailes, terwijl er ook een miniserie in de maak is op basis van de biografie The Loudest Voice in the Room.