TUDelft wint Hyperloop

Race van Elon Musk

Een team van de TU Delft heeft de Hyperloop-wedstrijd gewonnen. In totaal deden 27 teams mee aan de door ondernemer Elon Musk uitgeschreven race voor futuristisch transport, waarbij mensen en goederen in een zogeheten ‘pod’ met hoge snelheid door buizen kunnen reizen. Bij de wedstrijd dit weekeinde testten de teams hun capsule in een 1,2 kilometer lange buis naast het terrein van SpaceX in Los Angeles. Het team van de TU Delft haalde de hoogste gemiddelde score. „Dit was precies de prijs waar we voor gingen”, vertelt aanvoerder Tim Houter in het persbericht van de TU Delft. De hoogste gemiddelde snelheid haalde de ‘pod’ van de TU Delft niet - de pod van de universiteit van München won die prijs-, maar de constructie en het ontwerp werden wel nog met een aparte prijs beloond. Het ontwerp van de Delftse studenten is erg licht. De Delftse pod, die ongeveer 4,5 meter lang is en 1 meter hoog, weegt slechts 149 kilogram, aldus de TU. (NRC)