Steven Defour nu eens niet in opspraak, maar vooral zeer spraakmakend

Het Belgisch enfant terrible is absoluut lichtpunt in een weekend waarin de transfer van werkweigeraar Dimitri Payet zo’n beetje het meeste opzien dreigde te baren.

Karige oogst of niet; het was in elk geval een leuk weekend voor Bastian Schweinsteiger. De Duitser was een van José Mourinho’s slachtoffers na diens komst bij United, maar mocht nu in het bekertoernooi ineens rekenen op zijn eerste basisplaats onder de oefenmeester uit Setúbal. En wat doe je dan? Juist.

Arjen Robben kon dit seizoen pas tien keer aan de start van een Bundesligaduel staan maar heeft er desondanks toch alweer zes in liggen. De openingstreffer voor Bayern zaterdag tegen Werder Bremen mocht er zijn. En dan weer Bas Dost: acht goals in zijn laatste vijf duels, ook dit weekend weer raak.

3. Andreas Weimann (Liverpool v WOLVES 0-2)

Een van de ‘shock exits’ in het FA Cup-toernooi dit weekend kwam op naam van Liverpool, dat een vierde thuisnederlaag op rij leed. Anfield wist niet wat het zag toen Wolverhampton Wanderers brutaal een 2-0 voorsprong nam middels een fraaie counteraanval. Binnen tien tellen van de ene naar de andere kant en dan quasi nonchalant de keeper omzeilen.

2. Vladimir Hernández (SANTOS v Kenitra 4-1)

De nieuwe aankoop van Santos voor het seizoen 2017. Maakte afgelopen week ook z’n debuut in het nationale elftal van Colombia. Kostte de roemruchte Braziliaanse club slechts 1 miljoen dollar. Getuige de balaanname en assist op zichzelf in één, en de daaropvolgende afwerking, is dat geld niet slecht besteed

1. Steven Defour (BURNLEY v Bristol City 2-0)

Defour zorgt er in 2014 bijna voor dat PSV helemaal niet bij Andres Guardado hoeft uit te komen. Hij kiest voor Anderlecht, maar zijn geschiedenis als speler van rivaal Standard levert een moeizame verhouding op met de aanhang aldaar. Bovendien is hij binnen enkele weken al middelpunt van een rel. Dat ze hem bij Standard evenmin meer pruimen wordt begin 2015 duidelijk middels een even beruchte als smakeloze supportersactie. Defour vindt als recordaankoop van het zeer bescheiden Burnley een uitweg die hij als PSV’er waarschijnlijk nooit had hoeven vinden. En daar, in het noordwesten van Engeland, werd zaterdag opeens duidelijk waarom het ook voor Steven wel oké is dat hij nooit naar Eindhoven kwam: dé Goal van het Weekend.