Media

Sony boekt bijna een miljard af op zijn filmactiviteiten

Sony schrijft circa 900 miljoen euro af op zijn filmactiviteiten. Het Japanse technologie- en entertainmentconcern heeft dat maandag bekendgemaakt. De afschrijving heeft te maken met de rechten over films van het in 1989 overgenomen Columbia Pictures. Die leveren waarschijnlijk in de toekomst minder op. Sony liet weten de filmtak nog steeds als een belangrijk onderdeel te beschouwen, ondanks recente flops als de nieuwe Ghostbusters en de film over het populaire computerspelletje Angry Birds. Sony, dat twee weken geleden liet weten dat topman Michael Lynton na dertien jaar opstapt, kondigde aan zijn belang in de medische website M3 te verkopen om de geflopte films op te vangen. De afboeking wordt verwerkt in de resultaten over het derde kwartaal, die Sony donderdag presenteert. (ANP)