Jemen

Strijders Al-Qaeda en militair VS gesneuveld

De Amerikaanse president Donald Trump is geconfronteerd met de eerste in het buitenland gesneuvelde Amerikaanse soldaat onder zijn presidentschap. De militair kwam zondag vroeg om het leven bij een aanval op Al-Qaeda in Jemen, waarbij ook een onbekend aantal strijders werd gedood. Drie Amerikaanse soldaten raakten gewond. De aanval werd uitgevoerd met vier helikopters die onder vuur kwamen te liggen. De operatie was bedoeld om inlichtingen te vergaren. Over het aantal slachtoffers bestaat verwarring: volgens het Witte Huis werden veertien strijders van Al-Qaeda gedood. Medische hulpverleners in de regio spreken van dertig doden, onder wie tien vrouwen en drie kinderen. President Trump zei in een verklaring dat de Amerikanen bedroefd zijn over de dood van een heldhaftige militair in de strijd tegen het kwaad van de radicale islamitische terreur. (NRC)